Розрахунок вартості медичної послуги

Як розрахувати вартість медичної послуги

Починати потрібно з аналізу витрат медичної установи за базовий період. Згідно методики можливо використовувати планові або фактичні показники. До складу собівартості послуги входять прямі, загальновиробничі та адміністративні витрати. Для амбулаторно-поліклінічного закладу заповнюється Довідка 1, а для лікарень Довідка 2. Визначившись з переліком медичних послуг, які будуть розраховуватись, можна починати розрахунок.

При розрахунку заробітної плати використовуються норми часу, визначенні в наказах МОЗ України.Якщо накази втратили силу, їх можна використовувати як приклад. При відсутності даних про норми часу в діючих наказах, проводиться хронометраж виконання послуги та оформлюється Акт хронометражу (Приклад розрахунку). Також для кожної послуги визначається перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які використовуються при наданні послуг (Приклад розрахунку). Якщо ви хочете замовити розрахунок вартості медичних послуг, потрібно написати листа-заяву і надіслати нам, або зателефонувати (контакти).


Приклад розрахунку


Документи, які необхідні для розрахунку

Лист-замовлення на розрахунок
Лікарняні заклади
Амбулаторно-поліклінічні заклади
Інформація про заклад охорони здоров'я

Перелік медичних послуг, які розраховуються


Методики розрахунку

Лист Міністерства юстиції
Методика розрахунку цін на медичні послуги в медичних закладах, санаторно - курортних підприємствах, страхових компаніях та інших медичних структурах (юстиція діюча)
Методика розрахунку вартості медичної допомоги

Накази МОЗ України